BF-Akito motoros ruházat

A BF-Akito cég kollekciójának tervezésekor négy fő szempontot vesz figyelembe:
- a motoros védelmét.
- a kabátok: - praktikusságát.
                   - komfortosságát, (kényelmességét).
                   - esztétikusságát.

A motoros védelme: A kabátok rendkívül strapabíró 500D és 600D (Duragard) kordurából készültek, emellett a kritikus (kar, váll, hát) részeken kívülről egy nagy kopásállóságú (Hitena, Airtena, vagy Hypertex 600D) korduraréteg erősítés került. A kabátokban az ütéselnyelést (könyök, váll, és hát) protektorok biztosítják, melyek tépőzáras zsebekben helyezkednek el, természetesen ezek kivehetőek és cserélhetőek.
Minden BF kordura dzseki vízálló, szélálló, lélegző. A vízállóságot a kordura réteg alatt elhelyezkedő (tech-pore vagy sympatex) membrán biztosítja. A motoros védelménél még van egy rendkívül fontos szempont: a láthatóság, amit a BF cég úgy oldott meg, azaz olyan újdonságnak számító rejtett fényvisszaverő anyagokat alkalmaz, ami a kabátok esztétikusságát nem rontja, mégis ellátja a fényvisszaverő funkcióját.

Komfortosság (kényelem): A motoros aktív és passzív védelme mellett, az egyik legfontosabb szempont, -és erre az Akito cég rendkívül nagy súlyt fektetett kabátjai tervezésénél-, hogy minden kordura motoroskabát thermobéléssel rendelkezik a hűvösebb őszi és tavaszi napokra való tekintettel.
A cég a meleg nyári napokra is gondolt, így ventillációs zsebekkel látta el a kabátjait (melyek zippzárral zárhatóak) és nyitott állapotban a menetszéllel hűtik a motorost. A kabátok komfortosságát növeli a „V” alakú bélelt nyakrész, továbbá a könnyebb mozgást segítik (a kabátok hónaljában és derékrészen oldalt levő) rugalmas, lágyabb anyagú betétek, így jelentősen nő a motoros mozgásszabadsága a kabátban, és a karok szabadabb mozgása is lehetővé válik.

Praktikusság, használhatóság: Ezen a téren is vannak a BF cégnek apró figyelmességei. Például a zippzárral nyitható ventillációs zsebekben, fémmel átszőtt anyagok vannak, így a zippzár nyitásakor és zárásakor nem csípődik be a szövet. A kivehető thermobélés esetére is gondolva a kabátok szűkíthetőek (patentekkel, tépőzárral a felkaron, alkaron, csuklónál, derékon és csípőnél) egyrészt, hogy a motoros alakjához teljes mértékben igazodjon, másrészt a menetszélben ne lobogjon. Iratoknak és egyéb apróságoknak négy külső vízálló, és egy belső zseb áll rendelkezésre, emellett egyes típusoknál (Dakar) külső mobiltelefontartó zseb is található. Minden BF kabát összezippzározható a nadrággal, sőt az YKK zippzárnak köszönhetően szinte bármilyen más cég által gyártott nadrággal összekapcsolható.

Esztétikusság: A sor végére került, ennek ellenére fontos szempont, ezért az Akito cég divat- és ruhatervezőt alkalmaz a kollekcióinak kialakításához, hogy az esztétikusság használhatóság, komfortosság és a motoros védelmének összhangja tökéletes egységet alkosson. Az esztétikusság egyrészt a ruhák színösszeállításában, másrészt a szabásukban és anyagösszeállításukban nyilvánul meg. Például a kimondottan női (Julia) kordurakabátok deréknál szűkebbek, csípőnél szélesebbek, a mellrészen lágyabb kordura anyagot alkalmazva a hölgyek alakját jobban kidomborítják.
A kabátok szabása és anyagösszeállítása a szabadabb, könnyebb mozgást teszik lehetővé. Például a kordura nadrágoknál a lábak belső vonalánál és a térdhajlatnál lágyabb rugalmas anyagú betétek segítik elő a könnyebb mozgást. A bokánál a belső részen hőálló betétek védik a lábat és a nadrágot a kipufogótól. Emellett az Akito cég kordura nadrágjai szabásuk és anyagösszeállításuk következtében körkörösen lábhoz igazodóak, így könnyű mozgást tesznek lehetővé és megjelenésükben is jól mutatnak.