A Vertex 2011- től elkezdte forgalmazni egyedüli európai képviselőként az amerikai gyártmányú Pivot Works, Hot Rods, Hot Cams, Cylinder Works termékeket.
A Pivot Works termékei gyors, könnyű és teljes körű megoldást jelentenek a felhasználó részére cross motor, valamint ATV alvázának, felfüggesztésének újjáépítése során.

 


DUGATTYÚK

A Vertex dugattyúk speciális alumínium ötvözetből készülnek, mely az alkalmazási területtől függően 12-18-21%-ban tartalmazza az alacsony hőtágulású 'Low-Ex Silicon' nevű anyagot. A nyers alkatrészek előállításához gravitációs öntést vagy hidraulikus kovácsolást alkalmaznak, majd ezután következik az anyagstruktúra finom megmunkálása a csúcstechnológiát képviselő hőkezeléssel és forró vizes hűtéssel. Ez a hőkezelési eljárás jelenleg a csúcstechnikát képviseli az ilyen alumínium ötvözeteknél. A megmunkálási folyamat végső fázisa a legmodernebb CNC marógépekkel és szoftverekkel, valamint gyémántfejű szerszámokkal történik. A legmodernebb szerszámok alkalmazásával igen speciális  felület kiképzést lehet elérni, a dugattyú felhasználási területétől függően. Minden Vertex dugattyú számos szigorú kézi és automatikus minőségellenőrzési folyamaton megy keresztül, a legjobb minőség elérése érdekében. A Vertex dugattyúk oldalfala speciális molibdén-diszulfid réteggel van bevonva, hogy elősegítsék a dugattyú bejáratódását és csökkentsék a súrlódást a hengeren belül.

Egy adott dugattyú többféle verzióban kapható.
Replica: öntött dugattyú, az eredeti gyárival (OE) megegyező.
Race: öntött dugattyú, a Vertex fejlesztése alapján. Versenyre kialakított profil.
Pro: kovácsolt dugattyú az öntött dugattyúnak megfelelően, a Vertex fejlesztése alapján, versenyre kialakított profil.
Replica BB: öntött dugattyú, az eredeti gyárival (OE) megegyező, extra méretű hengerhez.
Pro Replica: kovácsolt dugattyú, az eredeti gyárival (OE) megegyező.
Pro BB: kovácsolt dugattyú, az eredeti gyárival (OE) megegyező, extra méretű hengerhez.
Pro Race: kovácsolt dugattyú, a Vertex fejlesztése alapján. Versenyre kialakított profil.
Pro HC: kovácsolt dugattyú, a Vertex fejlesztése alapján. Versenyre kialakított profil és magas sűrítési arány.


GYŰRŰK

A 2 és 4 ütemű motorokhoz gyártott legújabb generációs Vertex gyűrűk acélból készülnek, króm helyett már nitrides bevonattal a hosszabb élettartam érdekében. Olyan japán gyárakban készülnek, melyek a nagy járműipari cégek hivatalos beszállítói, ezért cserélhetőek a gyári gyűrűkkel.

CSAPSZEGEK

A Vertex csapszegeit Európában gyártják a legjobb autóipar beszállítók üzemeiben. Anyaguk 16NiCr4 acél, hidraulikus kovácsolással készülnek, melyet felületkeményítés és CNC megmunkálás követ. A külső átmérő szigorú tűrési értéke 0,003 mm.

ZÉGERGYŰRŰK

A Vertex zégergyűrűit Európában gyártják a legjobb autóipar beszállítók üzemeiben. Anyaguk acél, előállításukat  ISO szabvány alapján végzik.

HENGEREK

A Vertex büszkén jelenti be, hogy megkezdte komplett hengerek gyártását is. Az új termékek gyártás technológiája tükrözi a profi off-road csapatokkal hosszú évek óta szorosan együttműködve végzett kemény munkát. Ezek a hengerek korszerű technológiát képviselnek, a dugattyúknál alkalmazott magas minőségi követelményeket veszik figyelembe anyagválasztásnál és hőkezelésnél; a furatot pedig nikkel-szilikon bevonat borítja. Ez a nikkel-szilikon bevonat a Vertex dugattyúkkal kombinálva tökéletes párost alkot, így az összeszerelési hézagok kisebbek lehetnek, melynek eredménye a nagyobb teljesítmény. Az összes japán motorkerékpár gyártó off-road termékeihez található henger a Vertex kínálatában. A hengerek önálló egységként vagy komplett kittben dugattyúval, és tömítésekkel vásárolhatóak meg; gyári vagy Big Bore méretekben. A közeljövőben várható a utcai motorokra való hengerek megjelenése a Vertex kínálatában.

TÖMÍTÉSEK

A Vertex tömítéseket az USA-ban gyártják, a Vertex előírásai szerint, a legmodernebb technológiával és gondos anyagválasztással. Szivárgásmentes tömítést és hosszú élettartamot teljesítenek a mai modern, nagyteljesítményű motorokon is. Minden off-road erőforráshoz kaphatóak, beleértve az ATV-ket is. Több különböző kit összeállításban is elérhetőek.


SZELEPEK

A 4 ütemű erőforrások elterjedésével a Vertex úgy döntött felveszi termék palettájára a speciális Off-road szelepeket. Európában készülnek, autóipari beszállító sztenderdek alapján, acél vagy titán anyagból, a felhasználási területtől függően meghatározott csúcsminőségű bevonatokkal.

KUPLUNG KOSARAK ÉS ALKATRÉSZEIK

A Vertex kuplung kosarak alumínium ötvözetből készülnek hidraulikus kovácsolással és CNC marással. A járműipari beszállítók öntési gyártásával szemben a kovácsolás precízebb kialakítást és nagyobb élettartamot biztosít. A kuplung lamellák Japánban készülnek járműipari beszállítóknál, így garantálva a legjobb teljesítményt és minőséget.

CSAPÁGYAK

A Vertex kínálatában számos motor csapágy megtalálható. A japán csapágyipar legnevesebb résztvevőitől származnak: Koyo, Nth, Hic és Mbs.